• Jesper Jul - Agresija

  Jesper Jul – Agresija

  620.00дин.
  Jesper Jul je poznati danski pedagog i psihoterapeut čija su dela prevedena na preko 30 jezika i koji ima centre za podršku u 15 zemalja. Čitaoci u Srbiji su već ranije imali prilike da se upoznaju sa njime kroz dela "Pubertet", "Kako reći Ne mirne savesti", "Od poslušnosti do odgovornosti" i "Vaše kompetentno dete". Ovaj autor je od kraja decembra prošle godine ponovo na rafovima knjižara u Srbiji. Ovaj put je dostupno njegovo delo "Agresija-zbog čega je neophodna našoj deci i nama".  Ovo nije klasična priča o agresiji i agresivnim emocijama koja se bazira na teoriji ili istraživanjima nego je najveći akcenat na zdravorazumskom konsenzusu. Kroz 7 poglavlja autor objašnjava osnovne i društvene korene agresivnih emocija, pojašnjava kako da ih shvatimo i kako da se izborima sa njima i u maloj instituciji kakva je porodici ali i u formalnim institucijama kakve su predškolske ustanove i škole. Knjiga počinje opštim definisanjem mentalnog zdravlja i njegovim značajem za čoveka. U ovom poglavlju se govori i o tome kako postati svestan sebe i svojih potencijala ali i o tome kako dolazi do agresivnosti odraslih. Drugo poglavlje se bavi definisanjem nasilja i agresivnosti i njihovim terminološkim razlikovanjem, kao i o mogućim prediktorima nastanka nasilja u porodici. Poglavlje se završava delom koji se odnosi na agresivnost među decom. Treće poglavlje ove studije se bavi poreklom agresivnosti koja je obrađena kroz osećaj samosvesti, odgovornosti, saradnje roditelja i dece a na kraju autor govori i o izvorima provokacija. U četvrtom poglavlju autor govori o integraciji agresivnosti gde na početku daje terminološko razjašnjenje između konstruktivne i destruktivne agresivnosti da bi se u nastavku poglavlja bavio roditeljima kao nasilnicima i rivalstvu među siblinzima. Peto poglavlje je posvećeno diskusiji između morala i egzistencije gde autor na zanimljiv način govori o ovim paradigmama. Pretposlednje poglavlje knjige je posvećeno empatiji kao nečemu što se preporučuje kao "protivotrov" za agresivno ponašanje. Poslednje poglavlje knjige je posvećeno odgovoru autora na pismo majke čije dete ispoljava agresivno ponašanje uzimajući u obzir sve prethodno navedeno kroz celo delo. U ovoj Jesperovoj studiji možemo uočiti neke sličnosti sa nekim njegovim prethodnim delima. Pre svega mislim na priču o samosvesti, odgovornosti i poslušnosti. Knjiga je pisana veoma razumljivim jezikom i dostupna je svima onima koji se na neki način bave vaspitanjem i obrazovanjem dece. Ne preporučujem njeno "preletanje" nego ozbiljno čitanje pošto je to ono što ova knjiga donosi. Ozbiljnost koja je potrebna da bi se uhvatilo u koštac sa problemom agresivnosti koji nije uopšte nov na našem malom podneblju. Izdavač:
 • Jesper Jul: Vaše kompetentno dete

  Bestseler preveden u 30 zemalja.

  Nov, revolucionaran pogled na uspešno vaspitavanje i podizanje dece. Na osnovu svog revolucionarnog pristupa da su reakcije naše dece uvek kompetentne, smislene i izražajne i da je vaspitavanje u tradicionalnom smislu neprimereno današnjim uslovima, Jesper Jul u knjizi Vaše kompetentno dete osmislio je nov sistem vrednosti za savremene porodice. Osnova ovog sistema ne zasniva se na autoritarnoj primeni sile niti na tiraniji demokratske jednakosti, već na jednakim vrednostima i reciprocitetu između dece i odraslih. Poruka je jednostavna: deca su jedinstvena i trebalo bi se odnositi prema njima sa istim poštovanjem i taktom kao i prema odraslima koje volimo. Jesper Jul je porodični terapeut, predavač, autor i predagog koji ima centre za podršku u 15 zemalja širom sveta, a njegovi naslovi objavljeni su u više od 30 zemalja. U poslednje dve decenije formulisao je nov prilaz vaspitavanju, razvoju i socijalizaciji dece. Zamisao mu je da inspiriše i podrži roditelje i profesionalce kako bi deca mogla da odrastu mentalno i socijalno zdrava, što čini pružajući efikasnu i primenljivu alternativu nasilnim i uvredljivim metodama vaspitanja kojima su deca često izložena. Izdavač: Laguna
 • Jesper Juul - Pubertet: Kad vaspitanje više ne pomaže

  Pubertet je velika prekretnica u odrastanju deteta. U tom periodu dete ima velike hormonalne turbulencije i kako to utiče na njega samog, tako i na sve članove porodice. Dete tada oseća da je neshvaćeno, u stalnom je grču i buntu i misli da su svi protiv njega. Kako roditelji da reaguju? U knjizi Pubertet - Kad vaspitanje više ne pomaže prikazane su radionice, tj. seminari na kojima je prisustvovalo deset porodica i način na koji je savetovanje delovalo na njih.

  Ukoliko želite da poručite ovu knjigu popunite porudžbenicu ili nas kontaktirajte putem mejla: info@familylab.rs.

  Izdavač:

   Miba Books

 • Out of stock

  Jesper Jul, međunarodno poznati danski stručnjak iz oblasti porodične terapije, u saradnji sa terapeutkinjom velikog iskustva, Hele Jensen, napisao je knjigu za sve one koji žele da razviju svoje pedagoške kompetencije. Knjiga predstavlja sveobuhvatan pokušaj zaokruživanja i opisivanja procesa u međuljudskim odnosima kroz koje nastavnici i vaspitači prolaze u radu sa decom i mladima. Pisana je sa temeljnim uverenjem da će ciljevi različitih pedagoških institucija, škola pre svega, najbolje biti ostvareni ukoliko nastavnik i vaspitač brinu o međuljudskim odnosima kao o temelju zajedničkog života. Kako razvijanje kvalitetnih odnosa među odraslima predstavlja preduslov da deca izgrade potrebne i primerene odnose, knjiga na svež i originalan način pokazuje put napuštanja kulture poslušnosti koja je u prošlosti obeležila društvo i pedagoške institucije, zalažući se za podsticanje odgovornog, a ne poslušnog ponašanja. Pronicljivo delo koje nije usmereno ni na jednu stranu u pedagoškom odnosu, nego na odnos sam po sebi.

  Ukoliko želite da poručite ovu knjigu popunite porudžbenicu ili nas kontaktirajte putem mejla: info@familylab.rs.

  Izdavač:

  Izdavaćka kuća Eduka