Edukacija: Od poslušnosti do odgovornosti 2018-01-09T11:32:54+00:00

Od poslušnosti do odgovornosti

Razvijanje relacionih kompetencija u pedagoškim odnosima: februar – oktobar 2018.

Familylab Hrvatska, Slovenija i Srbija uz podršku organizacije Familylab Association iz Švajcarske pokreću jednogodišnji projekt kojim, kao stručnjaci, želimo da inspirišemo, edukujemo i podržimo vaspitače, nastavnike i druge stručnjake iz sistema vaspitanja i obrazovanja u razvoju njihovih kompetencija vezanih uz uspostavljanje, izgradnju i održavanje odnosa s decom, mladima i roditeljima s kojima svakodnevno rade u okviru svoje pedagoške prakse. Cilj projekta prvenstveno je usmeren na unapređenje kompetencija u odnosima zaposlenih u vaspitno obrazovnim ustanovama te njihovo povezivanje, zajedničko učenje i deljenje vrednosti koje su osnova za izgradnju mentalnog zdravlja dece, mladih i odraslih, kao i društva uopšte.

Edukaciju čini 6 modula, svaki modul je u trajanju od tri dana. U svakoj zemlji održaće se dva modula prema navedenom rasporedu, što znači da polaznici na četiri modula putuju u druge zemlje. Način rada određen je ličnim pristupom svakog od voditelja modula, svi moduli se temelje na grupnom radu koji čini: deo stručnog izlaganja predavača vezano uz najavljenu temu, rad na primerima, diskusija i reflektovanje u velikoj grupi, kao i rad u manjim grupama.

Projekat povezuje tri zemlje donekle bliske u pogledu vaspitnih i obrazovnih tema. Gostovanjem predavača i stručnjaka kojima su glavno područje ekspertize upravo kompetencije u pedagoškim odnosima osiguravamo visok kvalitetu sadržaja i realizacije programa. Aktivnostima i rasporedom održavanja u tri zemlje želimo da povežemo naše polaznike i da pored edukacije omogućimo upoznavanje, razmenu iskustava i konstruktivne diskusije stavljajući u fokus dobrobit dece, mladih i odraslih – stručnjaka koji se njima bave, dakle pedagoške teme kao ključne i bitne teme u našim društvima.

Prijave i uključivanje polaznika odvijaju se do 31. 01. 2018. godine.
Edukacija počinje u februaru i traje do novembra 2018. godine.

Više o edukaciji pročitajte ovde
Preuzmite obrazac za prijavu

Nosioci projekta: