Loading Događaji
Ovaj događaj je prošao.

Pozivamo vas na promociju knjige „Život u porodici“ Jespera Jula koja će se održati u utorak 11. decembra u Kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4, Novi Sad) sa početkom u 18 časova

O knjizi će govoriti:
Ivana Muškinja, voditeljica Familylab Srbija i saradnici ove organizacije 
Elvira Stefanović, pedagoškinja, 
Svetlana Nešić Bajgo, psihološkinja, 
Dragana Stanković Gaić, pedagoškinja, kao i 
Vesna Aničić iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad.

Porodica ima veoma značajnu ulogu u životu svakog pojedinca. U knjizi „Život u porodici“ Jesper Jul je usmeren na porodicu kao celinu i u fokusu stavlja kvalitet porodičnog života, kao i kvalitet odnosa između članova porodice. Osnovna ideja knjige je da inspiriše i podrži roditelje u njihovom roditeljstvu i da osnaži porodicu da se adekvatno nosi s izazovima roditeljstva u savremenom svetu. Jesper Jul nas poziva da istražimo vrednosti kojima se rukovodimo u svakodnevnom životu sa našim najbližima.

Na promociji ćemo predstaviti i naše saradnike iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad i njihovu akciju „Otvorite srce postanite hranitelj“. Za dete bez adekvatnog roditeljskog staranja, hraniteljska porodica predstavlja sigurnu luku, mesto gde ima priliku da raste i razvija se uz toplinu, ljubav i podršku. 

Jesper Jul je porodični terapeut, predavač, autor i pedagog i idejni tvorac Familylaba, organizacije koja postoji u 22 zemlje širom sveta, uključujući i Srbiju. Mi delujemo poput “laboratorije” u kojoj su roditelji i profesionalci usmereni na pronalaženje novih načina kako da osećanje ljubavi i naklonosti pretvore u dela koja će i njihovi najbliži doživeti kao ljubav. Mi smo organizacija koja se konstantno razvija, polazimo od relevantnih savremenih naučnih znanja i dugogodišnje prakse, i sa vama, kreiramo za vas primenjiva znanja o kvalitativno drugačijim međuljudskim odnosima. Mi ne verujemo u metode, tehnike i „strategije u 5 koraka“ već u principe i vrednosti kao što su: lični integritet, ravnopravno dostojanstvo, odgovornost i autentičnost.

Zahvaljujući našim saradnicima iz izdavačke kuće Laguna, učesnici će na promociji moći da kupe svoj primerak knjige.

Dođite da se upoznamo i razgovaramo o životu u porodici!