Familylab Trening za voditelje inspirativnih seminara

“Zajednički život i vaspitanje dece po mnogo čemu je doživotni eksperiment i niko to ne može proći, a da svaki dan nešto ne „zabrlja“ jer se život ne svodi na to da budemo u pravu ili savršeni, nego da iz haosa izvučemo smisao. Jedan način da to postignemo jeste da živimo sa vrednostima do kojih nam je stalo i podelimo ih sa nekim kome bismo i mi voleli nešto da značimo.”

Novi Sad, 2020.

I modul: 10.09-13.09.

II modul: 29.10-01.11.

Familylab Srbija Basic trening za voditelje seminara

 • Želite da se upoznate s pristupom u radu sa porodicama prema vrednostima koje opisuje Jesper Jul?
 • Ponestalo vam je ideja i želite da steknete nove veštine u radu s decom, roditeljima i porodicama?
 • Imate li potrebu da proširite svoja znanja iz područja porodične dinamike i da bolje razumete kako deca i njihove porodice funkcionišu i grade odnose na zdrav odnosno neadekvatan način?
 • Jednostavno želite više da naučite, obogatite vašu profesionalnu praksu i upoznate se sa novom paradigmom međuljudskih odnosa?

Drago nam je da ste zainteresovani za sudelovanje u treningu koji organizujemo!

Familylab je na inicijativu Jespera Jula započeo sa svojim aktivnostima 2007. godine kada je i održan prvi trening za voditelje inspirativnih seminara. Od tada je obučeno preko 1460 voditelja seminara širom sveta. Familylab Srbija ovim treningom za voditelje seminara poziva na saradnju sve zainteresovane koje dele naše vrednosti i žele biti vođeni njima u radu sa porodicama.

Prema dosadašnjim iskustvima polaznika, trening doprinosi profesionalnom i ličnom razvoju i predstavlja profesionalni izazov jer se polaznici u praksi susreću s novim paradigmama koje dovode u pitanje stare postavke onoga što nazivamo vaspitanje, mentalno zdravlje, kao i postavke međuljudskih odnosa uopšte.

Cilj treninga je upoznavanje polaznika sa osnovnim principima i vrednostima važnim za razumevanje porodične dinamike i odnosa u porodici (roditelj-dete, partnerski odnos i sl.) kao i odnosa između dece i odraslih (stručnjaka, nastavnika, vaspitača…).

 • Razumevanje porodičnih odnosa i dinamike (roditelj-dete, partnerski odnos i sl.)
 • Ovladavanje osnovama u razumevanju savetodavnog/terapijskog rada s pojedincima, parovima i porodicama prema spoznajama i iskustvu Jespera Jula i saradnika Familylaba.
 • Lično osnaživanje profesionalaca kroz individualni rad
 • Sticanje veština i znanja neophodnih za organizaciju i sprovođenje inspirativnih seminara za roditelje i porodice.

Knjige Jespera Jula, sadržaj treninga, priručnici Familylaba i profesionalno iskustvo su osnova za sprovođenje inspirativnih seminara. Autor svih priručnika za rad je Jesper Jul i u njima se nalaze osnovne postavke vezane uz određene teme iz porodičnog života. Priručnike za rad polaznici dobijaju na treningu.

 • stručnjacima u području pomagačkih zanimanja (psiholozi, pedagozi, socijalni radnici, sociolozi, psihijatri, dečiji psihijatri, psihoterapeuti, studenti fakulteta humanističkih nauka, nastavnici i vaspitači – stručnjaci koji u vaspitno obrazovnim ustanovama i institucijama rade s decom, mladima i roditeljima i sl.).
 • HR profesionalncima (HR menadžerima, HR specijalistima za trening i razvoj, i sl.)

Na treningu mogu sudelovati i osobe drugih profesija, uz prethodne konsultacije s voditeljicom Familylab Srbija.
Na treningu je moguće sudelovati bez daljih obaveza uključivanja u izvođenje inspirativnih seminara, što često vredi za osobe koje žele da se upoznaju sa sadržajem, ali se ne vide u ulozi voditelja seminara ili pak nisu stručnjaci, a zanima ih sadržaj treninga u svrhu ličnog rasta i razvoja.

Trening čine 2 modula, svaki u trajanju od 4 dana (ukupno 70 sati edukacije). Obavezno je sudelovanje na oba modula u punom trajanju.

Sadržaj 1. modula:

Upoznavanje s osnovnim vrednostima i postavkama vezanim uz sadržaj i spoznaje Jespera Jula i Familylaba kroz predavanja i dijalog:

 • vrednosti i principi u porodičnom životu,
 • ravnopravno dostojanstvo
 • integritet i saradnja,
 • samosvest i samopouzdanje,
 • lična odgovornost i odgovornost za odnos,
 • autentičnost
 • lični govor
 • značenje simptoma, relacijska kompetencija, osnaživanje dece, odraslih, porodica i stručnjaka …).

Između dva modula učesnici imaju zadatak (lični rad) evidentiranja pet primera ili problem situacija iz ličnog i/ili profesionalnog života koje će biti analizirane tokom Modula II.

Sadržaj 2. modula:

 • Nastavak osnova, rad s pitanjima, komentarima i uvidima polaznika nastalim između dva modula. Dijalog grupe i trenera.
 • Principi i osnove rada u grupi – inspirativni i savetodavni seminari.
 • Razlika savetodavnog rada i psihoterapije u radu sa porodicama.
 • Profesionalna etika u radu s roditeljima.
 • Rad na primerima i pitanja polaznika.
 • Dostavljanje motivacionog pisma i biografije
 • Obavezno pročitane minimum 4 knjige Jespera Jula po izboru polaznika.

Po završetku osmodnevnog treninga polaznici dobijaju sertifikat Familylab-a, kojim se potvrđuje da su prošavši 70 sati edukacije stekli pravo na zvanje Sertifikovanog Familylab voditelja inspirativnih seminara. 

Ili 

u zavisnosti od profesionalnih kompetencija motivisanosti učesnika kao i procene voditelja treninga i voditelja Familylab Srbija učesnik po završenom treningu može da dobije potvrdu Familylab-a o uspešnoj participaciji na treningu.

Dodatne informacije za buduće voditelje seminara

Ako ste preduzetni, proaktivni, otvoreni za učenje i želite da proširite svoju ponudu usluga namenjenih roditeljima i porodicama nakon terninga nudimo vam i mogućnost direktnije saradnje unutar Familylab Srbija.

Familylab je organizacija čija je osnovna ideja da podrže roditelje u njihovom roditeljstvu i osnaži porodicu u nošenju s izazovima roditeljstva i savremenog života. Jedan od načina da se to postigne je da se roditeljima i stručnjacima omogući dostupnost znanja i informacija o porodičnoj dinamici i porodičnim odnosima. Familylab želi da učini dostupnim 35-godišnje iskustvo i spoznaje do kojih su došli Jesper Jul i mnogi drugi stručnjaci iz područja porodične terapije.

Za to su potrebni kompetentni, preduzetni i odgovorni stručnjaci koji se vide u ulozi voditelja inspirativnih seminara; u organizovanju, oglašavanju i sprovođenju inspirativnih (a iskusniji stručnjaci i savetodavnih) seminara.

Nakon prisustvovanja osmodnevnom treningu sertifikovani voditelji biće upoznati sa pravilima rada i organizacijom Familyab Srbija i biće im ponuđeno potpisivanja Ugovora o saradnji sa Familylab Srbija.

Nakon potpisanog ugovora voditelji u sopstvenoj organizaciji mogu održavati Familylab seminare pod imenom i logom Familylab Srbija. Kada su seminari organizovani od strane Familylab uloga voditelja je da održi seminar uz unapred definisanu materijalnu nadoknadu.

Vaša uloga voditelja seminara sastoji se od podučavanja, informisanja i vođenja dijaloga u atmosferi koja polaznike osnažuje i podstiče na preispitivanje vlastitih vrednosti, kao i vrednosti koje nudimo u Familylabu te omogućuje lični razvoj. Smisao Familylaba nije da polaznici budu podređeni „filozofiji Familylaba“ , nego inspisani sadržajem i dijalogom.

Familylab ne poznaje potpunu istinu o porodičnoj psihologiji. Mi prosleđujemo 35-godišnje iskustvo i znanje, a ono se svakog dana razvija dalje – podstaknuto s jedne strane naučnim spoznajama i s druge strane našim susretima s decom, roditeljima i porodicama.

Važno je da su voditelji odgovorni u radu, dobro pripremljeni i kompetentni u sprovođenju seminara, te da znanje i vrednosti koje Familylab promoviše prenose na osnovu svog ličnog i profesionalnog integriteta.

Važno je da voditelji sudeluju na organizovanoj interviziji i superviziji, da sa kolegama unutar Familylaba dele svoje uvide i iskustva u svrhu unapređenja kvaliteta rada, kao i profesionalnog razvoja svih uključenih. Stoga svim voditelji inspirativnih seminara koji su potpisali ugovor o saradnji sa Familylab Srbija  nudimo 

 • kontinuiranu profesionalnu podršku (intervizijski i supervizijski susreti u trajanju od 20 sati godišnje
 • popuste za sve događaje u organizaciji Familylab Srbija,
 • podsticajnu međunarodnu zajednicu za razmenu informacije, konsultacije i dalje edukacije.

Voditeljica treninga je Dušanka Kosanović, psiholog, porodični psihoterapeut (Nemačko – Danski institut za porodičnu terapiju i savetovanje, Berlin) voditeljica hrvatskog Familylab-a sa višegodišnjim iskustvom u radu sa porodicama i vođenju radionica i treninga širom Evrope.

Cena treninga je 1.000,00 € u dinarskoj protivvrednosti ali je moguće iskoristiti neku od pogodnosti.

Popust od 20% (plaćanje u celosti do 15.12.2019. godine) ili
popust od 10% (plaćanje u celosti do 15.03.2020. godine)


kao i mogućnost plaćanja u više mesečnih rata, sa obavezom da poslednja rata bude uplaćena nedelju dana pre početka treninga. U ovom slučaju nije moguće ostvariti nijedan od navedenih popusta

U cenu su uključena oba modula, hand-out materijali, priručnici za rad, osveženja tokom pauza.

NE ČEKAJTE POSLEDNJI TRENUTAK DA SE PRIJAVITE, BROJ UČESNIKA JE OGRANIČEN.

Ukoliko ste iz Srbije uplate možete izvršiti putem našeg bankovnog računa ili direktno u prostorijama Familylab Srbija

Ukoliko niste iz Srbije novac možete uplatiti na naš devizni bankovni račun.

Ukoliko Ustanova  u kojoj radite ili Vi želite da platite sebi trening putem računa pravnog lica neophodno je da nam pošaljete osnovne informacije uplatioca (ime i adresa, PIB, jedinstveni broj u centralnom registru).

U zavisnosti od načina uplate za koji se budete opredelili, molimo Vas da nas kontaktirate putem mail-a ivana.muskinja@familylab.rs .kako bismo Vam prosledili dalje instrukcije o uplatama.

Ovaj dopis predstavlja osnovne informacije o treningu za voditelje seminara Familylaba. Na treningu ćemo imati prilike da detaljnije razgovaramo o ovim i drugim aspektima rada Familylaba.

Ukoliko postoje dodatna pitanja koja su Vam važna, slobodno me kontaktirajte.

Radujem se susretu s Vama! 

Ivana Muškinja

Familylab Basic Trening

1000,00po učesniku u dinarskoj protivvrednosti
 • Kotizacija za oba modula
 • Priručnici za rad
 • Hand-out materijali

U cenu Familylab Basic Trening je uključeno sledeće

Prijave za polaznike Basic Familylab treninga za voditelje inspirativnih seminara su u toku!

Poslaćemo vam detaljan opis uloge voditelja seminara, popis potrebne literature, šta očekujemo od vas i kakvu podršku možete dobiti u okviru Familylab. Za sva dodatna pitanja slobodno nam se javite na broj telefona 065/200-33-49 ili nam pošaljite poruku.
Prijavite se

Pročitajte utiske učesnika Familylab Basic Treninga 2017!

Trening za voditelje Familylab inspirativnih seminara predstavlja jedno holističko iskustvo koje nadilazi edukaciju edukatora. On pokriva napredan nivo intervizije i supervizije kao i priliku da kroz lične radove unapredimo svoje profesionalne veštine. Jedna od najkvalitetnijih stručnih edukacija kojima sam ikad imala priliku da prisustvujem. Hvala!
Pročitajte utiske!