Familylab Srbija predstavlja mesto susreta za partnere, roditelje i stručnjake u kojem se oblikuje osnova za porodicu i institucije budućnosti.

Familylab Srbija je deo međunarodne organizacije Familylab Association koja nastoji da promoviše i sačuva vrednosti i principe istaknute u radu poznatog danskog psihoterapeuta i autora Jespera Jula.

Kroz radionice, seminare, savetovanja, predavanja, knjige i konferencije, Familylab Srbija porodicama pruža inspiraciju, podršku i pomoć u pitanjima koja se odnose na vaspitanje, partnerske odnose i razvoj roditeljskih kompetencija. Odlika našeg rada je usmerenost na porodicu kao celinu, tako je u našem fokusu kvalitet porodičnog života, kao i kvalitet odnosa između članova porodice.

Stalne promene društva dovode i do transformacije porodice koja postepeno menja sebe i svoje uloge i prilagođava se društvenim zahtevima i potrebama. Verujemo da u savremenom svetu porodica može postojati u mnogo različitih oblika, ali i dalje funkcionisati kao siguran temelj za zdrav razvoj svih njenih članova. Ono što, po nama, odlikuje jake porodice jeste njihovo prepoznavanje da i deca i roditelji prolaze kroz stalne promene i rast, ali i prilagodljivost različitim životnim promenama.

U svetu u kojem se gotovo svakodnevno vode debate oko toga koji je jedini „pravi“ način vaspitanja i u kojem ne postoji moralni konsenzus u široj društvenoj zajednici, većina roditelja i mladih su primorani da pronalaze i izmišljaju nove puteve bliskosti i odgovornosti, što je ogroman i nimalo lak zadatak. Verujemo da nam je, u ovom procesu, potrebno mnogo više pogleda „ka unutra“, više ličnog razvoja, a ne tradicionalne jednostrane usmerenosti samo ka deci. Stoga su aktivnosti Familylaba namenjene posvećenim i radoznalim roditeljima koji su u potrazi za boljim ili drugačijim načinima roditeljstva. Upravo onim roditeljima koji osećaju da postoje alternative, a ne samo suprotnosti autoritativni i/ili permisivni stilovi vaspitanja.

Ostanimo u kontaktu

Pridružite se našoj mejling listi i primajte najnovije članke, tekstove i informacije o aktivnostima koje pripremamo za vas.

© Familylab Srbija 2020 | Opšti uslovi