Inspirativni seminari

“Zamisao o savršenom roditeljstvu je besmislena. Najbolji roditelji koje dete može da ima su oni koji ispravljaju svoje greške kada ih uoče.”

Jesper Jul

Inspirativni seminari su dvočasovni grupni susreti čiji je cilj da podstaknu i nadahnu promišljanje o sopstvenom pristupu roditeljstvu, partnerstvu i uopšte o kvalitetu odnosa koji se gradi unutar porodice, kao i van nje.

Jesper Jul je osmislio inspirativne susrete ne bi li sadržaj svojih knjiga, kao i bogato profesionalno iskustvo što više približio široj populaciji. Teme seminara se odnose na ključna područja za razvoj porodice, koja često predstavljaju izazov za roditelje i decu. Ovi susreti su sjajna prilika da za postavljanje pitanja i razrešavanje nedoumica, ali i upoznavanje sa iskustvima drugih roditelja.

U ponudi su sledeći seminari:

Od para do porodice

Koje promene možete da očekujete ulazeći u porodični život?
Kako stvarati preduslove za mentalno zdravlje porodice od samog početka?

Bavimo se razlikom između pojmova samosveti i samopouzdanja kao i pitanjem razvoja samosvesti kao osnove mentalnog zdravlja te najjačeg mehanizma djece i mladih, ali i odraslih u nošenju s izazovima u današnjem društvu.

Pričamo o granicama između deteta i roditelja, o ličnim granicama roditelja, razvijanju i očuvanju ličnog integriteta kao i poštovanju integriteta drugih.

Šta je to roditeljsko vođstvo?
Zašto je ono važno?
Postavljamo značajno pitanje: kako razvijati autoritet koji proizlazi iz ličnosti roditelja, a ne temelji se nužno na moći odraslih?

Bavimo se roditeljskim očekivanjima i strahovima koji su u vezi sa polaskom deteta u školu.
Kako uprkos njima, voditi računa o psihičkim, emocionalnim i intelektualnim potrebama deteta.

Kako razvijati odgovornost kod dece?
Šta znači lična, a šta društvena odgovornost?

Kada je kraj vaspitanja i da li je kasno za promene?
Kako bolje upoznati svoje dete?
Šta znači biti “sparing” partner adolescentu?

Kako uspostaviti vrednosti u novoj porodici?
Kako u novim okolnostima definisati odgovornosti?
Kako graditi odnose i ne upasti u zamku ulogu zle maćehe ili očuha?

 Kome je namenjeno?

Namenjeno svim pojedincima, parovima i porodicama koji su se našli u situaciji koju ne mogu da reše sami ili uz pomoć ljudi koji ih okružuju.


Vrsta rada i trajanje?

Nudimo vam individualno, partnersko/bračno i porodično savetovanje.

Susreti u proseku traju 60 minuta.

Kako da zakažete termin?

Ukoliko ste zainteresovani da se inspirativni seminar održi i u vašem gradu ili na vašem radnom mestu, želite da se pobrinete za organizacijski deo seminara ili ste zainteresovani za druge oblike saradnje, kontaktirajte nas putem onlajn prijave.
Zakažite termin