Inspirativni seminari za roditelje

Inspirativni seminari su dvočasovni grupni susreti čiji je cilj da podstaknu i nadahnu promišljanje o sopstvenom pristupu roditeljstvu, partnerstvu i uopšte o kvalitetu odnosa koji se gradi unutar porodice, kao i van nje.

Jesper Jul je osmislio inspirativne susrete ne bi li sadržaj svojih knjiga, kao i bogato profesionalno iskustvo što više približio široj populaciji. Teme seminara se odnose na ključna područja za razvoj porodice, koja često predstavljaju izazov za roditelje i decu. Ovi susreti su sjajna prilika da za postavljanje pitanja i razrešavanje nedoumica, ali i upoznavanje sa iskustvima drugih roditelja.

Od para do porodice

Koje promene možete da očekujete ulazeći u porodični život? Kako stvarati preduslove za mentalno zdravlje porodice od samog početka?

Kako omogućiti razvoj samosvesti kod deteta

Bavimo se razlikom između pojmova samosveti i samopouzdanja kao i pitanjem razvoja samosvesti kao osnove mentalnog zdravlja.

Kako reći NE mirne savesti

Pričamo o granicama između deteta i roditelja, o ličnim granicama roditelja, razvijanju i očuvanju ličnog integriteta kao i poštovanju integriteta drugih.

Roditeljsko vođenje

Postavljamo značajno pitanje: kako razvijati autoritet koji proizlazi iz ličnosti roditelja, a ne temelji se nužno na moći odraslih?

Kako pripremiti dete za školu?

Bavimo se roditeljskim očekivanjima i strahovima koji su u vezi sa polaskom deteta u školu.

Od poslušnosti do odgovornosti

Kako razvijati odgovornost kod dece? Šta znači lična, a šta društvena odgovornost?

Porodica s tinejdžerima

Kada je kraj vaspitanja i da li je kasno za promene? Kako bolje upoznati svoje dete? Šta znači biti „sparing“ partner adolescentu?

Step porodice

Kako uspostaviti vrednosti u novoj porodici? Kako u novim okolnostima definisati odgovornosti?

Inspirativni
seminari

Za roditellje
  • Susreti u proseku traju 60 minuta
  • Individualno, partnersko/bračno i porodično savetovanje